One Word Substitute. By- SSC Ka Content.
Ques 1: A group of three novels or plays, each complete in itself..
Ques 1: A group of three novels or plays, each complete in itself . Answer : Trilogy.
Ques 2: A herd or flocks of animals being driven in a body.
Ques 2: A herd or flocks of animals being driven in a body Answer: Drove.
Ques 3: A self-governing country or region..
Ques 3: A self-governing country or region. Answer: Autonomy.
Ques 4: A place where coins, medals or token are made..
Ques 4: A place where coins, medals or token are made . Answer : Mint.
Ques 5: One who doesn’t take any alcoholic drink..
Ques 5: One who doesn’t take any alcoholic drink . Answer: Teetotaler.
Ques 6: A person who is trained in a spacecraft..
Ques 6: A person who is trained in a spacecraft . Answer: Astronaut.
Ques 7: A person who listens to someone’s person conversation without letting them know..
Ques 7: A person who listens to someone’s person conversation without letting them know . Answer: Eavesdropper.
Ques 8: A large building with an extensive floor area, typically for housing aircraft..
Ques 8: A large building with an extensive floor area, typically for housing aircraft . Answer: Hangar.
Ques 9: A large bedroom for a number of people in a school or institution..
Ques 9: A large bedroom for a number of people in a school or institution. Answer: Dormitory.
Ques 10: A group of people, typically with vehicles or animals, travelling together..
Ques 10: A group of people, typically with vehicles or animals, travelling together . Answer: Caravan.